Ашқарынға жеуге болмайтын 7 өнім

981bc55d6749e407acfd905018ce4fad.jpg

Біз таңғы ас үшін сәтті деп санайтын барлық өнімдер пайдалы емес, тіпті кейбірі зиян. Өйткені асқазанда ештеңе жоқ кезде ол тітіркенгіш, жаңа оянған баладай болады.

Цитрус

Цитрус және олардың шырыны гастрит және тіпті аллергия тудыруы мүмкін.

Банандар

Банандар баяу сіңіріледі, бұл іштің кебуі мен жағымсыз сезім тудыруы мүмкін. Және олардың шырынын ішудің қажеті жоқ, теріс әсер тек ушығады.

Банандарды пайдалану үшін ең жақсы уақыт - түскі астан кейінгі бір сағат.

Көкөністер

Жаңа піскен көкөністерде бар қышқылдар асқазанның тітіркенуіне себеп болуы мүмкін. Әсіресе, ас қорыту проблемалары бар адам оларды аш қарынға жесе екі есе зиян.

Йогурт

Йогуртта бактериялар көп, сондықтан таңертең оны ішпеу керек. Бұл өнімді негізгі тамақтан кейін немесе ұйықтар алдында екі сағат бұрын ішу керек.

Су

Ол бөлме температурасы немесе сәл жылы болуы керек. Суық су ас қорытуға нашар әсер етеді, оны баяулатады.

Тәтті

Таңертең десерттер жақсы ас бьолмайды. Ұйқы безі күннің бірінші жартысында жеткілікті инсулинді шығара алмайды, сондықтан тәтті оны шамадан тыс жүктеуге итермелейді.

Кофе

Таңды кофесіз қарсы алатындар жоқтың қасы. Бірақ аш қарынға бұл хош иісті сусын асқазанды шырышты тітіркендіреді, ал бұл гастритке тікелей жол екенін ескеріңіз. Сондай-ақ, таңертеңгі кофе бауырды ауырлатады.

Аш қарынға таңғы ас ретінде жұмыртқа, ақ ет немесе балық жақсы. Сондай-ақ, сүзбе мен жасыл нан, сүтпен сұлы ботқа, кептірілген жемістер мен жаңғақтар дәмді және пайдалы болады.

Тағы бір нұсқа ретінде жақсы және майсыз сүзбе.

®Diagnews.Kz
Бөлісу тақырыбы: Ашқарынға жеуге болмайтын 7 өнім