Сайрам: Ірімшіктің бес түрі өндіріледі
Ағайынды сыр өндірушілер Эмин, Эмрах және Эмре Түркиядан Сайрам ауданының Карамурт ауылына келіп, алты жыл бұрын әкелерінен қалған кәсіпті жалғастыру үшін ірімшік өндірісін ашқан. Компанияға да ағайындылар «Озай Зеки» деп ата-анасының атын берген. Содан бері жұмысшылар тобын жинап, оқыта отырып, олар өздерінің дәмді өнімдерін Қазақстан нарығына жеткізеді.
«Озай Зеки» ЖШС-нің сыр шеберлері өздерінің практикалық тәжірибелерін қолдана отырып ірімшіктің бес түрін шығарады, олардың әрқайсысы керемет дәмге ие. Ірімшіктен басқа, компания Три Ем сауда маркасымен қаймақ, сүзбе және май шығарады.
Барлығы «Озай Зеки» ЖШС «Три Эм» сауда маркасымен өнімнің он түрін шығарады: ірімшіктің бес түрі, қаймақ, сүзбе, май. Барлығы күніне - шамамен бір жарым тонна өнім, оның ішінде ірімшік - 800 килограмм. Мұнда өндірілген барлық өнімді жоғары бағалай білген Оңтүстік тұрғындары үшін ең сүйіктісі дәстүрлі түрік ірімшігі - Кашарға айналды.
Ағайынды Озайлардың өнімі бүгінде Ресей нарығына шығып үлгерді. Енді олар өндірістеріне жемісті йогурт қосу арқылы өндірістерін кеңейтуді көздеп отыр.