Тромбдың «жаулары»
Тромб түзілуіне кедергі болатын керемет өнімге омега-3 қышқылдарына бай майлы балықтар жатады.
Ғалымдардың айтуынша, адамға күніне 100-150 г балық жегеннің өзі жеткілікті. Сонымен қатар, зерттеулер балықты уақытылы жеу тромбоциттердің пішінін жақсартатындығын, яғни оларды ұқыпты әрі тегіс ететінін көрсеткен. Ол дегеніміз олардың бір-біріне жабыса беру қаупін бірден азайтады екен. Сонымен қатар пияз бен сарымсақ та тромбтың түзілуіне кедергі болады.
Диагноз газеті
Кейінгі: Мониторға жабысқандар...
Алдыңғы: Шаш сәндейді әрі ота жасайды